A Túratigris – koncepció


cropped-dscn06862.jpg

A túratigris maga

Túratigris - pecsét

A túratigris pecsétje

 

Üdvözöllek!

A Túra Tigris röviden és tömören egy kabalából indult, melyet egy teljesítménytúrán találtunk túratársammal. A valódi történetet kérdezitek, akkor én vagyok a tigris idomárja és túráztatója hivatalosan. A Tigris számomra is meglepő módon két dolgot eredményezett: Egyrészt létrehozta ezt a honlapot, másrészt még jobban fellelkesített a túrákra.

Mi a célja az oldalnak?

A Túra Tigris oldal egyrészt a Túra Tigris (Vadászkalapos tigrisfejű kulcstartó) sorsáról számol be gazdájának. Másrészt olyan szupervíziója is van, hogy megismertesse az egyént a túrázással a teljesítménytúrázással, annak örömeivel bánataival. Ismertetőket tartalmaz fogalmakról, illetve véleményeket túrákról. Túrabeszámoló, túraismertető, tájismertető oldal ez tehát.

Fontos megjegyezni, hogy ezen összeszedett információk és tudás felhasználható, de kérlek a korrektség végett hivatkozz rá az oldal linkjével, ahogy én is meg fogom jelölni a forrásokat minden esetben.

Ámbátor mégsem ilyen egyszerű a dolog.

A Túra Tigrisre valóban figyelni és vigyázni fogok, viszont tulajdonosa nem sejthette azt, hogy a lelkes túrázó – azaz jó magam írói vénával is meg vagyok áldva – vagy legalábbis igyekszem. Így ez az oldal nem kizárólag a túrázást és a túrákról készült beszámolókat élményeket fogja tartalmazni, hanem kitalált történeteket, melyeket a túrák maguk alkottak.

Ahhoz, hogy mindenki képbe legyen, milyen világba is csöppen, amikor ezeket a novellákat olvassa, el kell árulom, hogy álomvilágba, a fantáziába. A főhős mesélő szerepét Sum Anachen alakítja, akinek természetesen élő tigris a társa az útjain és segíti túl a megpróbáltatásokon.  Az első posztok mindenképpen a főhős megismerését és a tigrissel való találkozását írja le számotokra.

Fontosnak tartom azt is megjegyezni, hogy mindenhez szívesen várom a megjegyzést, észrevételt, ha tapasztaltabb vagy jobban informált vagy a témában, vagy van egy olyan irodalmad amit érdemes forrásba beletenni, átolvasni, nyugodtan írd meg.

A bejegyzések tervezett felépítése:

A bejegyzések három fő kategóriából állnak:

1. Ismertető jellegű beszámolók – itt főleg száraz ismeretanyag bújik meg, ha találok forrást akkor onnan, ha nem akkor saját ismereteimre hagyatkozva írom le a véleményemet.

2. Túrabeszámolók – Ezek olyan rövidebb posztok, amelyek röviden ismertetik a túrát, bemutatja az útvonalát, értékeli teljesen szubjektív szempontból azt. Az értékelési elveket egy külön ismertető beszámolóba fogom leírni.

3. Sum Anachen és Tigrisének kalandja (Az Utazó) – Ezekben a bejegyzésekben a túra élményét írom le, egy kicsit másképp egy mesébe, történetbe ágyazva. Sok esetben maga Sum Anachen vagy a Tigrise a főszereplő, de természetesen előfordulhat olyan történet, amely egy mellékszálat bont fel. A Sum Anachen és tigrise történetek része egy régen elképzelt világnak megalkotása számomra, és a világban lévő természet és események bemutatásának lehetőségét veti fel. Minden történet ebben a világban fog játszani, hogy mégis milyen világ ez, természetesen szintén bemutatom.

A Föld már rég forog, az élet körforgása folyamatosan zajlik, mindenki megy a maga útján, de Az Utazó, Sum Anachen és Tigrise folyamatosan megpróbálja felfedezni a csodákat és érdekességeket, s te kedves olvasó, ki idetévedtél csak remélhetem, hogy érdemesnek tartod azt, hogy a sorokat elolvasd, s egyszer te is úgy határozol útra kélsz és meglátsz egy csodát számolj be arról Az Utazónak is, hiszen számára oly kedvesek az utak és történetek.

A weboldal lektorja: Az Ezredes

Sum Anachen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s