Bartina


bartina
A túra 2017-es útvonala
SAMSUNG CAMERA PICTURES
2017-es díjazás

Szekszárd szélén van egy domb, melyet így hívnak: Bartina. Minden év januárjába, immáron 18 éve van egy túra, ami ezt a nevet viseli.

 

A 2017-es évben maraton

2015.01 - Bartina Maraton.JPG
2015-ös díjazás

(42 km), 30 km, 15 km és egy “light” változat is elérhetővé vált a vállalkozó kedvű túrázók számára. Budapesti lakos lévén a Szekszárdi-dombság nincsen olyan közel, bár az M6-os autópálya szerencsére nem a hatalmas forgalmáról híres, így gyorsan eljuthatunk a rajthoz.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
2016-os díjazás

A harmadik alkalom volt, hogy ezen a túrán részt vettem. A mindig kedves emberek, a jó forralt bor vagy meleg tea, a fogadtatás és a dimbes-dombos táj elvarázsolt. Ebben az évben volt viszont a legszebb. Nem csak azért, mert idén bevállalta párom is, hogy hajnalok hajnalán kelve, egy egész napos sétára induljon a tél kellős közepén. Idén pedig tényleg tél volt. Hó és jég mindenütt. Ez tette valójában széppé a tájat. Hogy legyen összehasonlítási alap, képeket szúrok be előző és mostani túráról azonos helyeken. Én rengeteg különbséget fedeztem fel. (Még jó :D)

Azon kívül, hogy 3. alkalommal jártam itt, az útvonal ismét más volt. 2015-ben még nem érintettük a Grábóci-kilátót (lévén nem volt kész). 2016-ban már benne volt az útvonalban. Idén a változás az volt, hogy a számomra jól ismert Szekszárd-Szálka-Grábóc-Kakasd-Szekszárd útvonal megfordult. A Várhegy-kilátóba feljutni erről az oldalról nagyobb falat volt. És még Grábóc faluba való bejutást akadályozta a völgyön keresztüli terep. Igazi kihívás, itt nem járt se autó, se erdészeti jármű, így a hó rendesen süppedt alattunk.

A téli idő ellenére nagyon szép idő volt, csak úgy megvakultam a fehérségtől. Minden ponton kellő fogadtatás, háromszor forró tea, kétszer csoki. Persze volt forralt bor is kétszer és a célban, de mivel én voltam a sofőr most nem kóstoltam meg. Az szekszárdi Ifjúsági Unió minden tagja kitett magáért, mi is jól éreztünk magunkat. Végezetül az ígért képek:

2015-01
Terepviszonyok (2017-2016-2015 balról jobbra-fentről-le)
2015-011
Szálka Szarvas szobra
2015-012
A Szekszárdi-dombság látképe
2017-01
Remete-csurgó forrása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: