2017.01.07 – B.U.É.K. 20


SAMSUNG CAMERA PICTURES

4. alkalommal sárga színű jelvény jár

Mit is lehet írni egy olyan túráról, amit immáron negyedik éve teljesítek. Nem csak, hogy teljesítem, hanem párhuzamosan a teljesítéseim számával, még segítek is a rendezőknek.

buek20_2017

BUÉK 20 útvonala 2017-ben

Sok túratársnak ezen a napon én írom az oklevelet. Pedig balkezes vagyok és állítólag csúnyán írok, de ilyenkor előveszem a legjobb tudásomat a betűk levésése terén.
Mindig valahol az elején helyezkedek el, ahol jó sok a munka. Idén is az 1-4. teljesítők száma mindig magasabb. Valahogy úgy látom 5-6. alkalom után van jóval kevesebb újra teljesítő. Mi lehet vajon ennek az oka?

A Budai-hegység nem különleges, de könnyen elérhető, ezért biztos sokan vesznek részt majd. Az új év első szombatján rendezik meg ezt a túrát, nagyon ritkán van vetélytársa.

Idén

SAMSUNG CAMERA PICTURES

20. alkalom extra díjazása

volt. Nem is akármilyen túra. A Becsület útja. Ismerem jól azt az útvonalat. 40 km, és eléggé szívatós útvonalvezetés, de az élmény remek, és persze a díjazás is. Ezzel szemben a BUÉK 20 túra mit is kínált? Egy laza kis bemelegítést az év elejére, 20 km, 880 m szint.

Idén persze az is meggondolta, aki amúgy szokott menni. Elég hideg volt. Nem mintha 2016-ban nem lett volna, de most különösen. -18 fok volt reggel, mikor elindultunk párommal jó korán, hogy segíthessünk oklevelet írni. A sok írásban igazából a lábujjam fagyott csak le, mint tavaly, a túra során pedig szép volt az idő, és még a hideget sem éreztem hidegnek. (Éljen a test fűtőképessége)

A túra idei különlegességét az adta, hogy 20. alkalommal rendezték meg, így extra medál díjazás is járt. Számomra nem különösebben szép a BUÉK 20 díjazása. Ez a túra amihez elsősorban a közösségi élményért megyek el, azért hogy találkozzak régi-új ismerősökkel, hogy újra segíthessem ezt a remek szervezőgárdát.

Az, hogy majdnem összejött az, hogy 20 km-ert gyalogolunk -20 fokban szép is lett volna. Ennél azonban kicsit melegebb volt, ráadásul először jártam az új Z sáv (Zöld) új szakaszán is. Lényegében van egy kerülő egyenesen egy zebrához (hurrá) illetve egy nagyobb kurfli, ami szintén zebrás átkelőhöz vezet. A turista utak vezetését sokszor nem tudom megérteni, ez a módosítás viszont számomra sokkal jobb volt. Nem azért mert szebb  volt az útvonal, csupán azért, mert praktikusabb lett. Nem kell a forgalmas Hűvösvölgyi utat keresztezni, átrohanni előtte, adott a lámpás, átkelőhely. A Budakeszi útra is egy zebra elé érünk.

Összességében elmondhatom, hogy ismét jót túráztam. Az út nem volt nagyon csúszós, A táj remek, a szép, de hideg idő ellenére ilyen egy év eleji túra, amit bárkinek szívesen ajánlok, mert végig van szalagozás, nem tévedsz el, rendesen elfáradsz, de mégsem fogod kikészíteni magad, mert vannak meredekebb emelkedők “kihívások” (Újlaki-hegy, Nagy-hárs-hegy) és végezetül a szolgáltatás is elegendő.

SAM_2403-COLLAGE.jpg

A kilátópontok

Nincsen ez bonyolítva: Rajtban Croissant, 2dl narancslé, az út során egy kis szaloncukor, a célban gyümölcstea és virsli.

Mindenre nehéz gondolni, idén egyik kedves ismerősömet is meghívta párom, együtt teljesítettük, de ő nem eszik húst, így neki a célban a szolgáltatás nem volt megfelelő, gondolom nem egyedül lehet ezzel. 20 km nem a leghosszabb túra, ki lehet bírni hazáig, bár mi odaadtuk neki a mi rajt péksütinket.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s