2015.03.22 – Bia 25


bia
Az útvonal

DSC_0066A túra adatai: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=6081

Ezt a túrát tavaly egy 100 km-es túra után alvás nélkül tettük meg, úgy, hogy az elején még segítettünk is, hogy kissé gördülékenyebben menjen a regisztráció és az indulás. Biatorbágy Iharos erdeje mindig is lenyűgöző. A túrát bárki teljesítheti hétköznap is, hiszen csak a piros sávot kell kövesse. Ez egy kb. 25 km hosszúságú körtúra és érinti ennek az erődnek legszebb látványosságát.

Ilyen rövid távon is lehetnek kemény emelkedők. Ilyenből van három. Majdnem felmegyünk négykézláb. A sík terep után igazán jól esett. Ez alkalommal fiatalokat is kísértem, de jól bírták a gyűrődést.

A Kő-orr hegyig három nagyobb emelkedő van, amit én rettentően szeretek. Az utolsó igazán megizzasztja az embereket, igaz rövid, de majdhogynem négykézláb lehet emelkedni rajta. A kilátás persze mindenért kárpótolja az embert. egy rövidke szusszanás után már nem is érzi a fáradságot, mert kellemesen felébredt az előbbi szakaszon.

DSC_0012
Kő-orr alulról.

Sóskútig az út nyíltabb terepen halad. Már nincsenek nagy emelkedők. Talán Sóskút Kálvária-hegy az. Még mielőtt beérnénk a városba kapjuk a szolgáltatásunkat. Fél liter víz és egy csomag sós vagy édes rágcsálni való.

A fiatal csapat fele itt fejezi be a túrát teljesítve ezzel egy alternatív felező útvonalat. A többiek feljönnek a Kálvária-hegyre, majd viszonylag sok idő, míg Sóskutat elhagyjuk.

Nyakas-kő sziklái is eljönnek, amire nem megyünk most fel, én készítek róla képet, épp egy szerelmes pár csókolózik, akár még borítókép is lehetne az elkapott pillanat. Ezen a helyen utoljára pihenünk meg, Szily-kápolna előtt a gyorsabb fiatalokkal eltávolodunk a fáradtabbaktól, de nem kell sokáig várni, hogy ők is a célba érkezve büszkén átvehessék a díjazásukat.

DSC_0052
Nyakas-kő

 

 

Igazán családbarát túra, látványban megunhatatlan. A fényjelvény miatt is érdemes elmenni a rendezvényre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: