Kiránduló útvonal a Budai-hegységben


budaiseta
Túra nyomvonala a térképre kattintva érhető el.

Bejárva: 2015.02.15
Táv: 18 km

Leírás: Hüvösvölgy – Sárga kör – Fazekas-hegy – Kék sáv (jobbra) – Máriaremete, Kisboldogasszony-templom – Kék kereszt – Sárga kereszt – Sárga sáv – Zöld kereszt – Zöld sáv- jelezetlenen a Tök-hegyre – Zöld-sáv – Virágos-nyereg – Kék-kereszt -Erdőaja út – Bécsi út

A Kitörés 25 km-es távját mivel mással lehet lazítani, mint egy másik túrával. Ezúttal nem teljesítménytúra, hanem kirándulós séta keretében. A lényegi különbség, hogy nincsen útvonal, csak egy elképzelés, és persze nem hajt minket a szintidő.

Kedvesemmel Hűvösvölgyig mentünk tömegközlekedéssel, és innentől indítottam kirándulásunkat. Első elgondolásom az volt, hogy az Országos Kék Túra nyomvonalán megyünk a Remete-barlang, Remete-hegy felé, viszont a tegnapi terepviszonyok miatt inkább kevésbé meredek útvonalat kerestem.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Fazekas-hegy kilátó

 

A Sárga kör jelzésen úgysem voltam még, így tárult fel magam előtt is a csodálatos kilátás a Fazekas-hegyről. A hegyen egy lőréses betonbunker található, könnyen megközelíthető, előtte egy kis névtelen barlangot is felfedeztünk (a térkép segít megtalálni a szépségeket)

A következő útvonal a város széli séta része volt, hiszen Budapest Máriaremete nevű részén sétáltunk a Kék Mária utat követve. A nap csodálatosan sütött a terep itt teljesen kényelmes. Az utat pedig megszépíti a Máriaremetei Kisboldogasszony-templom és az ott található park.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Kisboldogasszony-templom

Követjük a kék keresztet, majd sárga keresztet becsatlakozunk a sárga sávba. Számomra ez az egyik legszebb része a sárgának. Az elején építési munkálatok nehezítik a továbbhaladást, de Somlyárra érve, belépünk az Alsó-jegenye völgybe, és megszűnik a forgalom és a zaj.

Jegenye-völgyi vízesés

Az Paprikás-patak szépen folyik és nagyon szép a Jegenye-völgyi vízesés, mint mindig. A lábához lejutni azonban most nem megyünk le, mert az út nedves, csúszós, és jeges.

Kiérünk a Rózsika-forrás után található Május fával díszített területre és kényelmesen megebédelünk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Rózsika-forrás
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Rálátás a Hármashatárhegyre a Tök-hegyről

Innen jön a túranehezebbik része, a Zöld sávot választjuk, mely lankás, majd egyre inkább emelkedőssé válik. Becsatlakozunk a kék sávba, de teszünk egy kitérőt. Megéri felmenni a hegyre mert csodálatos a kilátás. Itt ismét pihenünk egyet, és megnézzük mennyi időnk van sötétedésig. Most nem szeretnénk sötétben sétálni, amúgy is a zöld sáv elég jeges volt ahhoz, hogy kellő technika ide is kellett.

Innen a Csúcs-hegy oldalában a Zöld sávon maradunk, egészen a tegnapi túra céljáig a Virágos-nyeregig. Könnyebben sétálunk le egészen a Bécsi útig, ahol is befejeztük a sétánkat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Elveszett cipő, megunta keresni a gazdáját és Moháknak ad inkább otthont.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: