Vár a Mikulás – mi több velünk túrázott


A Túra időpontja: 2013.12.01
Túra adatai: http://teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=4922

Azon a napon, mikor piros sapkát vesz fel az ember. Kitisztítja cipőjét, várja a virgácsot és a csokoládét. Na hát pont nem ezen a napon, de nagyon előtte mi lelkesen vártuk a mikulást. Mi mással lehet ezt megtenni, mint egy jó túrával.

Hó ugyan nem volt, sőt hét ágra sütött a nap, de azért mi megtettük a magunkét és a hangulat megvolt.

Ez a túra nem arról szól, hogy siessünk, vagy, hogy rohanjon bárki is. Összejött egy nagy csapat. Azok, akikkel az elmúlt időben lépten-nyomon találkoztam. Megismerhettem őket, jókat beszélhettünk. Mindenki legalább vett egy piros sapkát és elindultunk.

Köztünk pediglen volt egy személy, kinek haja és szakálla tényleg ősz volt, direkt megnövesztve. Így mikor teljes pirosban megjelent, le se tagadhatta Mikulás-létét. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy egyike lehettem a Mikulás manójának. Így aztán tényleg jó kedvben szaloncukrokat osztogatva indultunk útnak.

A jól ismert helyekre több gyermekcsoport is ellátogatott, meglepődtek az öltözékünkön, összesutyorogtak, és „feltűnés nélkül mutogattak. Mi meg mosolyogtunk, nevettünk bolondoztunk.

Ezen a túrán a hangulat annyit nyomott, hogy az útvonal – amit már ezerszer jártunk – nem is számított. Ilyen az, ha jó a társaság.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s